printversie

Toggle Dutch/English

Malia

(bijgewerkt tot 8 mei 2012)

De badplaats Malia (Μάλια) ligt op 30 kilometer ten oosten van Heraklion en daarmee net iets verder naar het oosten dan het buurdorp Chersonissos. In de jaren zeventig was Malia nog een rustig dorp zonder noemenswaardige toeristische faciliteiten. Sindsdien is de plaats uitgegroeid tot toeristenoord van formaat. Tegenwoordig wonen er ruim 3.500 mensen in Malia, maar in de zomer verblijft er een veelvoud daarvan aan toeristen in het dorpje. In tegenstelling tot Chersonissos verblijven er in Malia meer Engelse dan Nederlandse toeristen. De complete middenstand in het dorp is daarom ingesteld op de behoeften van de Engelse toerist.

Vakantie

MaliaVertier voor de kust van Malia.

In Malia zijn alle benodigdheden te vinden voor een geslaagde strandvakantie. Er zijn tientallen winkeltjes, restaurants, terrassen, cafés en andere uitgaansgelegenheden. Er kunnen auto's, scooters, quads en excursies geregeld worden op tientallen verschillende plaatsen in het dorp. Er zijn meer dan voldoende internetcafés en speelhallen. Langs het strand zijn jetski’s te huur en kunnen tochtjes gemaakt worden op een 'banaan' of achter de speedboot als parasailer. De Engelse vakantiesfeer overheerst in het dorp. Vanaf vroeg in de middag zitten de terrassen vol met Engelse mannen die bij voorkeur een voetbalshirt of campingoutfit dragen. Het zuipen gaat door tot na middennacht. Ook de daarbij blijkbaar behorende gedragingen zijn veel in straatbeeld van Malia te aanschouwen; een flinke vechtpartij is geen uitzondering.

Clubs

Natuurlijk zijn er ook verschillende stranden bij Malia. Deze zijn vaak flink vol. 's Avonds komt het nachtleven op gang. Veel restaurantjes veranderen dan in kroegen. Tevens is er een groot aantal clubs aanwezig, zoals: Candy Club, Apollo Club, Saltire, Corkers Club, Club UK, the Factory Club, Camelot Castle en Coyote venue.

Paleis van Malia

Bij Malia liggen de resten van een paleis uit de Minoïsche periode. Rond 1900 jaar voor het begin van onze jaartelling werd het paleis dat hier stond verwoest door een grote aardbeving. Twee eeuwen later werd het paleis opnieuw opgebouwd. De resten die nu te zien zijn afkomstig van dit tweede paleis. De fundamenten van het paleis zijn goed bewaard gebleven. Het paleis is dagelijks te bezoeken, maar de openingsuren zijn beperkt.

Google